پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی: موزه پاکستان در مشهد افتتاح شد چهار شنبه 3 بهمن 1397 ساعت 10:51
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی از افتتاح موزه پاکستان در مشهد با مشارکت این اداره کل خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فر امروز 3 بهمن ماه در این باره گفت: این موزه با حضور محمود بخاری سرکنسول پاکستان درمشهد، سفیرپاکستان در ایران، مدیران کل و مسئولان استانی در کنسول گری پاکستان افتتاح شد.
وی ادامه داد: دراین موزه آثار تاریخی فرهنگی موجود در محل کنسولگری از ابتدا تا کنون شامل دستگاههای قدیمی تایپ، ظروف آشپزخانه، عکس و تصاویر قدیمی از مقامات و دیپلمات های کنسولگری ،اسناد، اولین در قدیمی چوبی کنسولگری و ....به نمایش گذاشته شده است .
مکرمی فر تصریح کرد: براساس برنامه ریزی و جلسات مشترکی بین  این اداره کل میراث فرهنگی استان و سرکنسول پاکستان  تعدادی از اشیای تاریخی خراسان به امانت در اختیار این موزه قرار گیرد و هم چنین اشیای تاریخی پاکستان که در گذشته جزو حوزه ی جغرافیای  تاریخی خراسان بزرگ محسوب می شده است ،در موزه خراسان بزرگ به نمایش  گذاشته شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به افتتاح تالار فرهنگی و سالن همایش کنسولگری پاکستان اظهار کرد: در بخش تالار فرهنگی کنسولگری نیز آثار هنری تعدادی از هنرمندان شاخص صنایع دستی استان به نمایش گذاشته شده است.
مکرمی فر هم چنین در جمع خبرنگاران درباره مشارکت اداره کل میراث فرهنگی برای ایجاد موزه در کنسولگری پاکستان گفت: 
این موزه از اقداماتی است که در تعمیق روابط دو کشور ایران و پاکستان نقش بسزائی دارد.
وی به ریشه فرهنگی - تاریخی مشترک  دو کشور اشاره کرد و گفت: اشتراک فرهنگی موجب تفاهم و تقویت دوستی  و تبادلات فرهنگی دو کشور شده است.
سالانه 700 هزار زائر پاکستانی به مشهد سفر می کنند
 در ادامه سفیر پاکستان در ایران گفت: سالانه حدود 700 هزار زائر پاکستانی برای زیارت بارگاه منور رضوی به مشهد مقدس سفر می کنند.
رفعت مسعود به خبرنگاران اظهار کرد: دولت های پاکستان و ایران برای ارتقای تسهیلات زائران و مسافرانی که از طریق زمینی و هوایی به مشهد سفر می کنند، از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
وی اظهار داشت: ایران و پاکستان علاوه بر داشتن مرزهای مشترک دارای اشتراکات فرهنگی بسیار نظیر زبان و آداب و رسوم مشترک هستند. 
وی با اشاره به افتتاح مرکز فرهنگی پاکستان در مشهد گفت: این مرکز که از تالار، موزه و بخش های مختلف تشکیل شده است به عنوان مرکز دوستی بین پاکستان و ایران مطرح می باشد.
وی اظهار داشت: در این مرکز وسایل و اشیای قدیمی پاکستان، کالاهای فرهنگی و هنری اهدا شده از کشور های دیگر و دستگاههای اجرایی نگهداری می شود.
مرکز فرهنگی پاکستان در مشهد افتتاح شد
مرکز فرهنگی پاکستان روز گذشته همزمان با سالروز تولد محمد علی جناح بنیانگذار کشور پاکستان طی مراسمی در کنسولگری این کشور در مشهد افتتاح شد.
سفیر پاکستان در ایران در این مراسم گفت: امروز برای من روز بسیار نیک است زیرا صبح در مراسم بزرگداشت محمد علی جناح در دانشگاه فردوسی مشهد حضور داشتم و اکنون نیز شاهد افتتاح مرکز فرهنگی پاکستان هستم.
رفعت مسعود افزود: جای مرکز فرهنگی پاکستان با هدف گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی ایران و پاکستان خالی بود که این مرکز ایجاد شد.
وی اظهار داشت: گرچه یکی از مهم ترین رسالت های کنسولگری ها گسترش روابط سیاسی دو کشور است اما توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی نیز از اهمیت بسیار برخوردار است.
وی گفت: توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی باعث نزدیک شدن مردم دو کشور می شود.
رفعت مسعود افزود: ملت پاکستان و ایران دارای اشتراکات فرهنگی، زبان و نوع پوشش مشترک هستند.
سرکنسول پاکستان در مشهد نیز در این مراسم گفت: مرکز فرهنگی پاکستان در فضایی به مساحت بیش از 400 متر مربع احداث شده است.
عرفان محمود بخاری افزود: این مرکز دارای بخش های مختلف شامل موزه، اتاق ادبیات، واحد معرفی محصولات پاکستان و پذیرش هدایای کشورهای دیگر و سایر نهادهاست.
وی اظهار داشت: احداث مرکز فرهنگی پاکستان در راستای گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان احداث شده است.
بزرگداشت بنیانگذار کشور پاکستان در مشهد برگزار شد
هم چنین روز گذشته مراسم بزرگداشت قائد اعظم محمد علی جناح بنیانگذار کشور پاکستان در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
سفیر پاکستان در ایران در این مراسم با بیان این که محمد علی جناح بنیانگذار پاکستان، کشوری به نام اسلام تشکیل داد، اظهار کرد:  جناح، اسلام را می فهمید و آن را با مدرنیته می خواست و این تفکر را از اقبال لاهوری وام گرفته بود.
رفعت مسعود افزود: همین دیدگاه بود که منجر شد پس از استقلال پاکستان از هندوستان در این کشور برای تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش و آموزش عالی اهمیت بسیار قائل شوند.
وی گفت: محمد علی جناح هنگام تحصیل در لندن به صف مبارزان علیه استعمار انگلستان در هندوستان پیوست و تا سال 1937 هم نمی خواست که مسلمانان از هندوها و کشور هندوستان جدا شوند.
رفعت مسعود افزود: جناح، حتی زمانی که از لندن به هندوستان بازگشت هم عضو حزب کنگره هند و معتقد بود مسلمانان هند باید مکان مخصوصی در کشور هندوستان داشته باشند ولی رفته رفته متوجه شد که عرصه بر مسلمانان هند در حال تنگ تر و سخت تر شدن است.
وی ادامه داد: در دانشگاه فردوسی مشهد شعبه زبان آموزی وجود دارد که آموختن زبانهای ملل دیگر کار خیلی خوبی است چون زبان و فرهنگ، روابط کشورها و مردم را نزدیکتر می کند و دانشگاههای پاکستان هم باید به این کار اقدام کنند.
پیشنهاد برگزاری سمیناراقبال لاهوری و فردوسی
وی پیشنهاد کرد سمیناری با عنوان اقبال لاهوری و فردوسی هم برگزار شود چرا که اشعار فردوسی هم مانند اقبال، حاوی پیغام محبت و دوستی برای مسلمانان است.. 
مدیر همکاریهای بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد هم در این مراسم گفت: دانشگاه فردوسی مشهد با میزبانی هزار و 700 دانشجوی خارجی از 30 کشور جهان و 25 استاد خارجی از 25 کشور جهان و 15 هزار پارسی آموز در خارج از کشور به بزرگترین مرکز زبان آموزی فارسی جهان تبدیل شده است.
دکتر احسان قبول افزود: این دانشگاه آمادگی خود را برای گسترش روابط با کشورهای منطقه و پاکستان اعلام می کند و در این مسیر شاید اولین گام این باشد که وزارت علوم پاکستان دانشگاه فردوسی مشهد را معتبر بداند.
وی ادامه داد: رتبه دانشگاه فردوسی مشهد در نظام رتبه بندی دانشگاههای جهان رتبه مطلوب و بین 480 تا 800 است و در رشته ای مانند کشاورزی رتبه این دانشگاه در سطح رتبه 200 جهانی است.
وی با بیان اینکه از سالها پیش تالار تخصصی مطالعات علامه اقبال لاهوری در دانشگاه فردوسی مشهد بنا نهاده شده است گفت: این آمادگی وجود دارد که در صورت اعزام استاد، کرسی زبان اردو هم در این دانشگاه راه اندازی شود همچنین دانشگاه فردوسی مشهد برای گسترش زبان و ادبیات فارسی در کشور پاکستان نیز آمادگی دارد.
موزه و مرکز فرهنگی پاکستان عصر روز گذشته  طی مراسمی با حضور مسئولان محلی و کشوری در محل کنسولگری پاکستان در مشهد افتتاح شد.
این برنامه ها به مناسبت  گرامیداشت تولد بنیان گذار پاکستان (محمد علی جناح ) تدارک دیده شده بود.
 
منبع:   تعداد بازدید : 410 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051