پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی : گردشگری مذهبی قدیمی ترین و پر رونق ترین نوع گردشگری است چهار شنبه 22 اسفند 1397 ساعت 9:25
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: گردشگری مذهبی قدیمی ترین و پر رونق ترین نوع گردشگری است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فرعصر دیروز در همایش فقه گردشگری با موضوع بررسی ظرفیت های استان خراسان رضوی در حوزه گردشگری حلال که در موزه بزرگ خراسان بزگزار شد، با بیان این مطلب افزود: سالانه 1.3 میلیارد نفر به گردشگری می پردازند  هستند و ازحدود 1.6 میلیارد نفر مسلمان در دنیا مسلمان حدود 6 میلیون نفربه ایران می آیند.
وی ادامه داد: عایدی که از گردشگری نصیب دیگر کشورهای دنیا می شود 2.3 تریلیون دلار است وآن چه عاید ما می شود 700 میلیون دلار است که فاصله زیادی بین درآمد ما و دیگر کشور ها وجود دارد.
وی با بیان این که تعداد زیادی علاقه دارند برای گردش به ایران بیایند اظهار کرد: تلاش می کنیم زمینه ورودشان را فراهم کنیم که با توجه به زیرساخت های موجود هیچ گونه کمبود برای حضور گردشگران خارجی در استان خراسان رضوی و مشهد نداریم.
مکرمی فربه روند رو به رشد تعداد زائران در کشور و مشهد اشاره کرد و گفت: آمار ورود گردشگران خارجی به ایران در سال 95 حدود 5 میلیون بوده که اکنون به 6 میلون نفر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: گردشگران خراسان رضوی از 20 ملیت و بیشترین این گردشگران و زائران عراقی هستند.
مکرمی فر یادآورشد: گردشگری مذهبی کهن ترین گردشگری است و قبل از این که افراد برای گردشگری تاریخ ، فرهنگ و طبیعت به سفر بپردازد گردشگری دینی وجود داشته است.
وی ادامه داد: گردشگری دینی نه تنها در آسیا بلکه در اروپا نیز رواج داشته و هنوز هم پر رونق ترین گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی مشهد ادامه داد: مشهد نیز از این گردشگران بی نصیب نیست و سال گذشته پذیرای 31.5  میلیون نفر گردشگر داخلی و 3 میلیون نفر گردشگر خارجی بوده است.
وی با بیان این مهم ترین مراکز مورد علاقه گردشگران بعد از زیارت، بازدید از جاذبه های میراث فرهنگی است، یادآورشد: با ورود اسلام به ایران معماری متاثر از این هویت می شود و اهتمام ، اعتقاد قلبی و خلاقیت در بناهای تاریخی بعد از اسلام به نمایش گذاشته می شود.
مکرمی فربه معنویت فضایی آثار معماری دوره اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر در محراب مسجد فرومد در سبزوار یا در رباط شرف در بنای عظیم که متاثر از معماری اسلامی است، قرار بگیرید، آرامشی وصب ناپذیررا به شما می دهد.
وی ادامه داد: وقتی در فضای مدرسه غیاثیه خرگرد قرار بگیرد دل تان نمی خواهد خارج شوید، چون انرژی مثبت را به شما منتقل می کند وی یکی از دلایل این حس معنوی و جاذبه قوی این است که با اعتقاد و با تفکرالهی آغاز و ادامه پیدا کرده است.
مکرمی فرافزود: مسجد گوهرشاد، حدود 800 سال قبل بدون هیچ ستون و سیمان ومیلگرد ساخته شده است و ترکیباتی که در جداره یا هر بخش از اجرای ایوان مسجد استفاده شده ، به شما ارامش می دهد، فضا و اتمسفر مسجد به شما معنویت می بخشد.
وی به فرهنگ ایرانی اسلامی مردم خراسان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری دینی اشاره کرد و گفت: بیش از 10 هزارآئین در محرم داریم به عنوان مثال از چد صد سال قبل تاکنون در همین خراسان مراسم سام علم ها وجود دارد که از دو روستا به راه می افتند و زمانی که به یکدیگر می رسند به صورت  نمادین کاروان به یکدیگر سلام می دهند که یقین دارم معنویت این مراسم هم فرد گردشگری را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی به شرایط ایرانی برای پذیرایی از گردشگران خارجی اشاره کرد و گفت: گردشگران خارجی میهمان نوازی ایرانی ها را به عنوان سوغات با خود برده اند، چون ایران کشوری است که با رافت و رحمت اسلامی و روی خوش از میهمان پذیرایی می کند.
وی به شکل گیری شهرهای اسلامی اشاره و اظهار کرد: مساجد در محور تشکل و توسعه شهرها قرار گرفت و شهرهای اسلامی بنیاد و محورشان مسجد بود و امروز باشکوه ترین بناها مساجد هستند و بافت های ما متاثر از معماری اسلامی هستند.
وی ادامه داد: در معماری اسلامی ما همه چیز در آن محاسبه شده است و سایه روشن ها و عریض و طویل شدن کوچه ها و خیابان ها براساس محاسبات است.
مکرمی فر تصریح کرد: به دلیل این که داشته های زیادی داریم کمتر مورد توجه قرار می دهیم در دبی جاذبه ها را می سازند اما ما از بس داریم به آن ها توجه نمی کنیم و به صورت سطحی توجه می کنیم.
امیدواریم با برگزاری این گونه نشست ها بیشتر بتوانیم معرف گردشگری دینی باشیم و برای علاقه مندان و پژوهشگران توجه ایجاد کنیم تا این اقدامات گسترش پیدا کند و از ظرفیت های پیش رو نیز توجه کنیم و زمینه حضور گردشگران از سراسر دنیا را در مشهد فراهم کنیم.
 هم چنین حجت الاسلام والمسلمین رحیم قربانی دبیر علمی همایش بین المللی فقه گردشگری نیز در ادامه گفت: با وجود قدمت و رونق گردشگری مذهبی و حلال،اتحادیه و تشکلی بین المللی برای گردشگری مذهبی و حلال اسلامی وجود ندارد البته اکنون با حمایت های پرفسور حیدری استاد دانشگاه تبریزمقدمات ایجاد اتحادیه بین المللی گردشگری حلال فراهم شده است تا به سازمان wto  ارائه شود.
وی ادامه داد: ظرفیت های بالایی کشورهای اسلامی به خصوص ایران در زمینه گردشگری حلال وجود دارد اماهنوز ازعاید این نوع گردشگری کم بهره هستیم و باید با کمک دانشگاهیان این بخش توسعه پیدا کند.
قربانی تصریح کرد: هم چنین کار جامعی که ما را به کار آکادمیک دنیا برساند وجود ندارد و وزارت علوم درسنامه خواسته اند که رشته ای در دانشگاه ارائه شود اما هنوز منابع کامل نیست چون هنوز مراکز علوم دینی محتوی لازم را تولید نکرده اند که باید با برگزاری سمینارها زمینه را در این زمینه نیز فراهم کرد.
وی گفت: اگر چه برخی نهادها اقداماتی در زمینه گردشگری حلال دارند اما ارتباطی ارگانیک بین این بخش ها وجود ندارد که امیدواریم دبیرخانه دائمی همایش بین المللی فقه گردشگری در این زمینه بتواند موثر باشد.
وی با اشاره به جایگاه گردشگری در آموزه های دینی اظهار کرد: مستندات متونی دیگری و گردشگری در قرآن، و روایات وجود دارد که می تواند مبنایی برای توسعه و ترویج گردشگری باشد، خداوند به پیامبر می گوید که وقتی افراد می خواهند به شهر سالامی بیایند ، ما نه تنها باید آن ها را بپذیریم بلکه باید امنیت آن ها را تامین کنیم، اینها مستنداتی برای جذب گردشگر خارجی است.
قربانی افزود: متاسفانه آن ظرفیت های حقوق جزائی اسلام در حوزه روابط بین الملل به دنیا معرفی نشده است این همایش فرصتی است که این موارد نیز به دنیا عرضه شود.
وی یادآورشد: گردشگر سفیر فرهنگی کشور مقصد برای کشور مبدا است و گردشگر فرهنگ ما را معرفی خواهد کرد البته ایران جزو کشورهایی است که تغییر تفکر نسبت به این کشور بعد از بازگشت 80 درصد به بالاست اما خیلی از کشورهای اروپایی کمتر از 50 درصد است.
وی درباره امتیازات مقالات این همایش گفت: مقالات برگزیده این همایش از آزمون جامع مقطع دکتری  در جامعه المصطفی العالمیه معاف خواهند شد.
هم چنین حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مهدوی مهر رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد با اشاره به ظرفیت های گردشگری دینی در ایران و به ویژه خراسان رضوی گفت: در برخی کشورهای دنیا نداشته های خود را به خوبی معرفی می کنند اما بسیاری از داشته های گردشگری ما به خوبی معرفی نشده است.
وی ادامه داد: در میراث داری گردشگری کوتاه آمده ایم و در طول تاریخ داشتن منابع نفتی باعث شده تا از این ثروت غفلت کنیم.
مهدوی مهر افزود: گردشگری حلال یکی از جذابیت های گردشگری در کشورهایی است که غرق در فساد هستند و از این نوع گردشگری سود اقتصادی می برند در حالی که ما از برترین جاذبه های این نوع گردشگری برخورداریم اما از ظرفیت هیا آن بهره چندانی نمی بریم.
وی اظهار کرد: در کشورآلمان خودشان آنچه از تاریخ خود عنوان می کردند، حتی 200 سال قبل آب بهداشتی برای مصرف نداشته اند و مشکل بهداشتی به قدری داشته اند که نمی توانستند آب را مستقیم استفاده کنند این کشوراکنون گردشگری خود را توسعه داده اند اما ما که تاریخ و فرهنگ باشکوهی داریم از گردشگری مذهبی و حلال عقب مانده ایم.
وی تاکید کرد: امروز در کشورما همه چیز رنگ و بوی سیاسی و سیاسی بازی شده است، و ما اگر چه با انگیزه های ارزشی بسیاری افراد را به کشور آورده ایم و این فرصت برای کشورهای اروپائی نیست و از بیش از 73 کشور محصل میزبان شان هستیم.
مهدی مهر با اشاره به ظرفیت جذب گردشگر از طریق محصلان جامعه المصطفی العالمیه گفت: اگر اعضای خانواده محصلان برای دیدن شان  به مشهد بیاید چقدر می تواند فرصت معرفی ایران در دیگر کشورها را فراهم کند.
وی ادامه داد: این افراد به کشورهای خود باز می گردند و ما هزینه ای به این افراد پرداخت نمی کنیم اما این افراد مبلغ جمهوری اسلامی و فرهنگ و تاریخ و تمدن ایران هستند که به رایگان برای این سرزمین تبلیغ می کنند.
مهدوی مهر تصریح کرد: ما در مشهد نماینده سازمان ملی حلال هستیم و در این زمینه می توانیم همکاری وسیعی با میراث فرهنگی و گردشگری استان داشته باشیم و از این طریق با توجه به هویت دینی و مذهبی شهر در جذب زائران از کشور های مختلف موثر باشیم.
هم چننی حجت الاسلام ارشادی از پژوهشگران حوزه گردشگری به سخنرانی پرداخت و بر ضرورت توسعه گردشگری بر محور گردشگری عرفانی و دینی درکشور و به ویژه خراسان تاکید کرد.
وی هم چنین  ایجاد مسیرهای گردشگری مبتنی بر گردشگری دینی و عرفانی را پیشنهاد کرد.
این همایش با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و جامعه المصطفی العالمیه مشهد برگزار شده است و بیش از 150 نفر ازعلاقه مندان، فعالان حوزه گردشگری و طلاب علوم دینی جامعه المصطفی العالمیه حضور داشتند.
 
منبع:   تعداد بازدید : 159 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051