پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه مطرح کرد: احیای گردشگری با پیوند میراث فرهنگی و صنایع دستی در تربت حیدریه شنبه 29 تیر 1398 ساعت 13:16
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تربت حیدریه و زاوه گفت: احیای آثار تاریخی که قابلیت استفاده برای گردشگری داشته اند در اولویت قرار گرفته و رشته های صنایع دستی منسوخ شده نیز احیا شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی علی محمدی افزود: پرونده "رباط میانه" و محوطه "شهر سبزه خرم" هر دو واقع در بخش رخ این شهرستان در انتظار ثبت در فهرست آثار ملی قرار دارند.
شناسایی 25 اثر تاریخی و گردشگری 
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۵۰ اثر تاریخی و گردشگری در منطقه تربت حیدریه شناسایی شده است افزود: از مجموع ۷۰ اثر تاریخی شناسایی شده در تربت حیدریه، ۴۶ اثر، شامل ۳۵ بنا و ۱۱ تپه و دو اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: در شهرستان تربت حیدریه ۱۰ روستای هدف گردشگری، پنج اقامتگاه بومگردی در پنج روستا، پنج رستوران بین راهی زیر نظر میراث فرهنگی و پنج دفتر خدمات مسافرتی و زیارتی وجود دارد و همچنین در حوزه صنایع دستی افزون بر هزار و ۳۰۰ هنرمند در قالب ۵۳۲ کارگاه و در ۱۵ رشته مشغول تولید هستند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تربت حیدریه و زاوه گفت: در زاوه نیز حدود ۵۰ جاذبه تاریخی و گردشگری وجود دارد که تاکنون ۱۷ مورد از این آثار تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در این میان روستای سهل آباد به عنوان روستای نمدمالی استان خراسان رضوی معروفیت ویژه ای دارد.
محمدی وجود دو واحد مهمانپذیر با ۶۵ تخت به همراه پنج باب دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری را از دیگر داشته های تربت حیدریه دانست.
مهمترین مشکلات و موانع گردشگری شهرستان
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مهمترین مشکلات و موانع گردشگری شهرستان در حوزه زیرساختی عبارت است از مسیرهای دسترسی نامناسب، کمبود سرویسهای بهداشتی و کمبود واحدهای اقامتی متناسب با نوع گردشگر.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تربت حیدریه و زاوه گفت: کمبود اقلام و تابلوهای تبلیغاتی و نماد شهرستان در محورهای مواصلاتی و نبود نرم افزار جامع گردشگری، مشکلات اداری و سازمانی برای واگذاری زمین به سرمایه گذاران و سختی مراحل اخذ مجوزهای لازم، فقدان حمایت کافی از بخش خصوصی، نامشخص بودن جایگاه و اهمیت حوزه گردشگری برای برنامه ریزان و مدیران شهرستان و نبود برنامه لازم بین مدیریت شهری برای استفاده از آثار تاریخی در راستای رونق گردشگری شهری از دیگر مشکلات این حوزه است.
محمدی افزود: نبود بازارچه سوغات و صنایع دستی در مبادی ورودی شهر، فقدان فرهنگ سازی میان اهالی روستاهای هدف گردشگری برای استفاده از ظرفیت روستاها برای رونق صنعت گردشگری روستایی و پایین بودن سطح اطلاعات و آگاهی مردم، نبود امکانات شهری و بین راهی مناسب و فقدان فضاسازی لازم شهری مناسب گردشگری، کمبود نیروهای متخصص و کارآزموده و فقدان برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، از دیگر کمبودهای حوزه گردشگری تربت حیدریه است.
وی تاکید کرد: همین عوامل موجب شده تا سرمایه داران بومی منطقه رغبتی به سرمایه گذاری در حوزه های گردشگری این خطه از خود نشان ندهند و کمبود اعتبارات دولتی برای تغییر کاربری بناهای تاریخی به مجموعه‌های گردشگری، نیز مزید بر علت شده تا نداشته های گردشگری این خطه پررنگ تر جلوه کند.
تغییر کاربری 8 بنا با اعتباری حدود 60 میلیارد ریال
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تربت حیدریه و زاوه گفت: بر اساس اولویت بندی تنها برای تغییر کاربری هشت باب بنا به مبلغی نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال نیاز داریم و همچنین برای مالکان ۱۰ خانه تاریخی در قالب تسهیلات قرض الحسنه به پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
محمدی بر حفظ هویت تاریخی شهر تاکید کرد و افزود: متاسفانه نگاه مدیران شهری و فرهنگ مردم بر نوسازی و بازسازی بوده و این در حالی است که این بافت تاریخی در جذب گردشگر و در آمدزایی تاثیر فراوانی دارد و با توجه به کم نظیر بودن بافت تاریخی شهر تربت حیدریه که شامل، مساجد، بازارها، حمام و آب انبارهای متعدد است حفظ این امکان علاوه بر حراست از هویت تاریخی شهر در جذب گردشگر و در آمدزایی نیز کارساز است.
وی ادامه داد: با توجه به وقفی بودن بسیاری از بناهای تاریخی در شهر تربت حیدریه و رویکرد مسئولان و فرهنگ عمومی مردم که مبتنی بر نوسازی و بازسازی است در صدد هستیم تا تک بناهای حفظ شده را با رضایت مالک نگاه داریم.
افزایش 2 درصدی جذب گردشگر در نوروز98 
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه با بیان اینکه نوروز امسال جذب گردشگر در تربت حیدریه دو درصد افزایش یافت گفت: با اجرای برنامه‌های متنوع نوروزی و برگزاری جشن‌های نورزگاه و نیز فعال کردن اماکن بومگردی، امسال دو میلیون و ۴۰۰ هزار مسافر و گردشگر از این شهرستان عبور و ۲۴۷ هزار نفر از اماکن تاریخی، گردشگری و مذهبی این شهر بازدید کردند و افزون بر ۱۰۰ هزار نفر نیز در آن اقامت گزیدند.
محمدی، رویکرد اداره متبوع خود در حوزه گردشگری را معرفی جاذبه‌های روستایی و راه اندازی اقامتگاه‌های بومگردی عنوان کرد و افزود: بر همین اساس پنج روستای بسک، رودمعجن، حصار، بکاول و نسر به عنوان روستای هدف گردشگری در تربت حیدریه معرفی شده‌اند و همچنین چهار اقامتگاه بومگردی مجوز گرفته اند و ۱۰ اقامتگاه دیگر درخواست راه اندازی داده‌اند که در حال بررسی است.
احیای 3 رشته صنایع دستی منسوخ شده
وی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی برخی رشته‌های هنری در این منطقه منسوخ شده بود که با احیای آنها، امروز با برگزاری نمایشگاه‌های مختلف، هنرمندان تربتی در سطح ملی و بین المللی باعث افتخار خراسان رضوی و کشور شدند که از جمله این هنرها می‌توان به نمد مالی، قفل سازی سنتی و چرم دوزی اشاره کرد.
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه از احیای بناهای تاریخی به عنوان رویکرد اصلی در این حوزه یاد کرد و گفت: در همین راستا چهار بنای رباط لاری، رباط کامه، رباط کسکک و حمام حاجی رئیس که بلا استفاده بود برای احیا و تغییر کاربری به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.
راه اندازی موزه های تخصصی در شهرستان
محمدی از راه اندازی موزه‌های تخصصی در این شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیت های موجود در منطقه، با ایجاد موزه‌های تخصصی مازاری واقع در اقامتگاه بومگردی تهمینه و همچنین ابریشم و بازدید گردشگران داخلی و خارجی از این موزه‌ها، تحول شگرفی در این حوزه پدیدار شده است.
وی افزود: روستای ملی بِسک در شهر بایگ به جهت صنعت ابریشم کشی فرصتی را در سطح کشور فراهم کرده که با ایجاد زیر ساخت‌های لازم در آینده نزدیک به دنبال ثبت جهانی این روستا هستیم.
ایجاد انجمن معتمد گردشگری 
وی ادامه داد: در عین حال سیاست دولت در حوزه گردشگری "سرمایه گذاری" نیست، بلکه تنها مدیریت و نظارت بر حسن انجام کار است و در کنار اینها کار آموزش دفاتر خدمات مسافرتی و از جمله راهنمایان تورها را نیز به عهده دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تربت حیدریه و زاوه گفت: در چهار بخش مرکزی، جلگه رُخ، کدکن و بایگ و ۱۹ روستای دیگر، انجمن معتمد گردشگری ایجاد کرده‌ایم که این انجمن‌ها قرار است با همکاری دفاتر خدمات مسافرتی کار انتقال گردشگران به سه روستای هدف گردشگری شامل صنوبر، رودمعجن و بکاول را انجام دهند.
محمدی افزود: امسال همچنین علاوه بر گردشگران ایرانی، میزبان گردشگران خارجی نیز در فصل برداشت زعفران بوده ایم.
 
منبع:   تعداد بازدید : 97 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051