پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار بخش خصوص گردشگری نیازمند پارلمان ملی برای رفع بحران‌ها سه شنبه 5 فروردین 1399 ساعت 12:41
حسین امیر کلالی کارشناس ارشد گردشگری اداره کل میراث فرهنگیف گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در بحران های ناخواسته چون بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و یا شیوع بیماری های خاص و فراگیر، فرصت هایی طلایی به وجود می آید تا بیش از پیش به نقاط ضعف و قوت ساختار گردشگری در ایران پی برد.
بحران اگر چه در باطن خود دارای بار منفی است ولیکن در نگرشی متفاوت می تواند فرصتی برای تفکر و تعمق در فرآیندهای تصمیم سازی ، تصمیم گیری و اجرای امور تلقی شود. 
تشکل های پراکنده و نامنسجم فعلی موجود در ایران در این شرایط با اظهار نظر های تکراری و بی هدف عمدتا بدون مطرح نمودن صحیح مشکلات و ارایه پیشنهادات فنی و اقدامات حمایتی مورد نیاز ، صرفا با متهم نمودن دولت به کم کاری در پی اخذ امتیازات خاص بوده و به دریافت معافیت های مقطعی اکتفا می کنند.
حال اینکه اساسا کارکرد تشکل های حرفه ای در تمامی کشورهای توسعه یافته متفاوت از وضع موجود در ایران است.
ارائه مشاوره های فنی ، تخصصی و پیشنهادات عملی و کاربردی متناسب با شرایط بازار ، در کنار جمع آوری آمار و اطلاعات لازم از فعالیت اعضاء و طرح مسائل و مشکلات عمومی و اختصاصی آنها در یک ساختار منسجم و متعهد از وظایف ابتدایی این نوع از تشکل ها بوده که عمل و پایبندی به این وظایف به اتخاذ تصمیمات صحیح و مدیریت حرفه ای صنعت گردشگری کمک شایانی خواهد نمود.
نگرش های سنتی به مدیریت بحران ، حل آن را به معنی فرونشاندن آتش اندیشیده و در انتظار خراب شدن امور نشسته و پس از بروز ویرانی، سعی می کنند تا ضرر ناشی از آن بحران را به حداقل برسانند.
نگرش های نوین در بروز این شرایط تغییر کرده است. بر این اساس همواره باید مجموعه ای از طرحها و برنامه های عملی برای مواجهه با تحولات احتمالی آینده و بحران های محتمل تنظیم شود.
 
 مدیریت بحران در صنعت گردشگری مستلزم داشتن برنامه های مشخص و از پیش تعریف شده و دستورالعمل های خاص آن شرایط و آگاهی بخشی، آموزش و مشخص نمودن نقش هر یک از اجزاست. 
 
 ارتباطات و ارائه مشاوره فعالیتهایی که برای مدیریت ریسک و بحران ضروری است ، یک فرایند دو طرفه بین تصمیم گیران و ذینفعان بوده که به فرایند تصمیم گیری ها کمک می کند.
 
ارتباط و مشاوره کافی و مناسب همچنین تضمین خواهد کرد که ذینفعان حس مالکیت و تعهد به فرایند مدیریت ریسک گردشگری را داشته باشند.
تشکل های حرفه ای با توجه به ساختار و ماهیت وجودی خود به عنوان نمایندگان قانونی و منتخب بخش خصوصی بهترین و اجرایی ترین تصمیمات و داده های اطلاعاتی را در اختیار مقامات و مسئولین تصمیم گیر قرار خواهند داد .
 
 ساختار اجرایی و حقوقی تشکل های حرفه ای گردشگری که در قانون برنامه ششم توسعه کشور و آیین نامه ها و دستورالعمل های فعلی ،کمتر مورد توجه بخش خصوصی قرار گرفته است. ظرفیتی که می تواند با مطالبه گری قانونی، زمینه ساز انسجام بخشی و ایجاد قدرت و نقش بی بدیل آنها در اتخاذ تصمیمات مناسب شود.
 
کانون‌های هماهنگی تشکل‌های حرفه‌ای در استان‌ها که با انتخاب اعضاء فعال گردشگری درکشور شکل می‌گیرد با تجمیع منتخبان آنها در مجامع تخصصی کشوری و انتخاب آنها در مجمع ملی تشکل های حرفه ای صنعت گردشگری به مثابه پارلمانی قوی و تاثیر گذار در وضع تصمیمات اجرایی و ارایه پیشنهادات کاربردی و سازنده و نظارت بر عملکردهای بخش‌های مرتبط با گردشگری خواهد بود.
 
منبع:   تعداد بازدید : 222 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051