پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار نخستين جشنواره غذاهاي سنتی و محلی شمال خراسان برگزار شد چهار شنبه 17 بهمن 1397 ساعت 21:7
نخستين جشنواره غذاهای سنتی و محلی شمال خراسان با حضور 70 شرکت‌کننده از شهرستان‌هاي قوچان، درگز، چناران، فاروج، شيروان، بجنورد و اسفراين در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی علی سبحانی مدیر میراث فرهنگی شهرستان قوچان امروز 17 بهمن با اعلام این خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی جاذبه های فرهنگی و هنری شهرستان بوده که در صنعت و رشته گلیم بافی منحصر به فرد بوده که در حال حاضر ۱۳ رشته صنایع دستی با اولویت رشته های بومی و محلی بصورت خانگی و کارگاهی مشغول فعالیت می باشند.
وی درباره ثبت غذاهای بومی ومحلی اظهار کرد:  تاکنون 11 اثر ناملموس در حوزه آداب و رسوم،صنایع دستی در فهرست آثار  ناملموس کشور به ثبت رسیده که ۵ پرونده جدید نیز در دستور کار جهت ثبت قرار دارد.
 
سبحانی ادامه داد: تهیه پرونده ثبتی «فطیر مسکه »  جزو آولویت های این اداره است تا  در آینده بعنوان یک اثرمعنوی و  ملی  ثبت شود.
 
هم چنین هادی رجائی‌نیا، فرماندار شهرستان قوچان نیز با تاکید بر لزوم استفاده از غذاهای سنتی به دلیل سلامت این نوع غذاها گفت: سوق یافتن به سمت و سوی غذاهای سالم برای نسل‌های آینده و حفظ فرهنگ اصیل قوچان موجب نشاط اجتماعی و ترویج سنت‌ها می‌شود.
 
در ادامه غلامرضا کاظمی  رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در نظر دارد علاوه‌بر توجه بر علم و اشتغال در مسائل فرهنگی نیز وارد شود.
 
وی افزود: جشنواره غذا در سه بخش آش، غذا و انواع نان برگزار شد؛ داوری در این جشنواره با معیارهایی همچون طعم و مزه غذا، رعايت بهداشت فردي و محيطی در طبخ غذا، نحوه انجام تزئينات، به كارگيري نوع مواد اوليه در حفظ ارزش غذايي محصول، رعايت اصالت غذايي (زادبوم) غذاي طبخ شده، ميزان استفاده از اطلاعات موثق و به‌روز در طبخ غذا، نوع پوشش آشپز و ميزان تسلط به ارائه مطالب و نحوه آماده‌سازي محصول سنجیده شد.
 
وی گفت: برهمین اساس خانم‌ها اسیه باغبان، اکرم غدیری‌مقدم، آدینه‌زاده مقام‌های اول تا سوم را به دست آوردند. همچنین مریم عقیقی مقام برتر پخت نان را کسب کرد و تکتم ابراهیم‌زاده جایزه ویژه هیات داوران را به خود اختصاص داد.
منبع:   تعداد بازدید : 352 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051