پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار فرت‌بافی؛ هنرمولد و اشتغال زای بانوان در تایباد چهار شنبه 14 آذر 1397 ساعت 8:21
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایباد گفت: فرت‌بافی هنری با قدمت دیرینه در تایباد است که مورد استقبال بسیاری از زنان قرار گرفته؛ در حال حاضر400 نفر از زنان مرزنشین در 250 کارگاه مشغول به فعالیت هستند.
 
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی عبدالرحیم تاج‌محمدی با بیان این مطلب افزود: در سال جاری سه میلیارد ریال تسهیلات با هدف حفظ و احیای هنر فرت‌بافی در تایباد برای متقاضیان این حوزه هزینه شده است.
 
وی افزود: 30 نفر برای دریافت تسهیلات در این حوزه معرفی شده‌اند، براساس کارشناسی انجام شده از کارگاه‌ها به سه رشته فرت‌بافی، قلاب‌بافی و گلیم‌بافی به ازای هر نفر حداقل 50 میلیون ریال الی 100 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
 
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایباد گفت: بیشترین کارگاه‌های فعال در روستای جوزقان هستند؛ روستاهای فرمان آباد، آبقه، ریزه، کوه‌آباد، چهار برجی، قادرآباد و پشته از دیگر مراکز مهم فرت‌بافی در این خطه مرزی محسوب می‌شوند. 
 
وی بیان کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی‌های فراوان در خصوص بیمه هنرمندان هنوز فعالان عرصه‌های صنایع دستی در این شهرستان از طرح بیمه استقبال نکرده‌اند.
 
تاج‌محمدی واریزی بیمه برای هر نفر در سال را بین 2 میلیون و 400 هزار ریال الی پنج میلیون و 400 هزار ریال اعلام کرد و افزود: حداقل سن واجدین بیمه هنرمندان 18 و حداکثر 50 سال است که از طریق این بیمه می‌توانند از تمام مزایا غیر از خدمات درمانی بهره‌مند شوند.
 
وی عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در دو روستای جوزقان و پشته تمام مدارک لازم برای ثبت این روستاها به عنوان روستای ملی صنایع دستی جمع‌آوری شده و در صورت تکمیل اطلاعات مربوط به این حوزه از طریق دهیاری‌ها و بخشداری‌ها اقدامات در این زمینه انجام می‌گیرد.
 
هم چننی یکی از زنان هنرمند فرت‌باف دراین باره گفت: مدت 15 سال است که در این عرصه فعالیت دارم و این هنر را از مادرم فراگرفته و آن را به دختران خود آموزش داده‌ام؛ تاکنون 50 هنرآموز را از طریق هلال احمر و میراث فرهنگی آموزش داده و نیز طی چند مرحله در نمایشگاه‌ بین‌المللی مشهد شرکت کرده‌ام.
 
این هنرمند تایبادی اظهار کرد: محصولات این هنر به استان‌های همجوار و همچنین به چند کشور دیگر صادر شده است و فرت، یکی از سوغات‌های این منطقه مرزی محسوب می‌شود.
 
یکی دیگر از فرت‌بافان ساکن روستای جوزقان گفت: این هنر منبعی برای کسب درآمد زنان اکثر روستاهای این شهرستان شده است و زنان فعال در این حوزه هنر خود را به نسل‌های بعد انتقال می‌دهند.
 
وی گفت: عدم حمایت مسئولان در ارائه تسهیلات، گرانی نخ‌ برای بافت، نبود بازار فروش و مشکلاتی از این قبیل که صرف اقتصادی کار را با موانع روبرو کرده است، از جمله مشکلات این حوزه است.
 
انواع حوله دست، حوله حمام و چادرشب از محصولات کارگاه‌های فرت‌بافی هستند.
 
منبع: ایسنا  تعداد بازدید : 2886 نوشته شده توسط: مدیر سایت

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051