به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی علی سبحانی مدیر میراث فرهنگی شهرستان قوچان امروز 17 بهمن با اعلام این خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی جاذبه های فرهنگی و هنری شهرستان بوده که در صنعت و رشته گلیم بافی منحصر به فرد بوده که در حال حاضر ۱۳ رشته صنایع دستی با اولویت رشته های بومی و محلی بصورت خانگی و کارگاهی مشغول فعالیت می باشند.
وی درباره ثبت غذاهای بومی ومحلی اظهار کرد: تاکنون 11 اثر ناملموس در حوزه آداب و رسوم،صنایع دستی در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده که ۵ پرونده جدید نیز در دستور کار جهت ثبت قرار دارد.
سبحانی ادامه داد: تهیه پرونده ثبتی «فطیر مسکه » جزو آولویت های این اداره است تا در آینده بعنوان یک اثرمعنوی و ملی ثبت شود.
هم چنین هادی رجائینیا، فرماندار شهرستان قوچان نیز با تاکید بر لزوم استفاده از غذاهای سنتی به دلیل سلامت این نوع غذاها گفت: سوق یافتن به سمت و سوی غذاهای سالم برای نسلهای آینده و حفظ فرهنگ اصیل قوچان موجب نشاط اجتماعی و ترویج سنتها میشود.
در ادامه غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در نظر دارد علاوهبر توجه بر علم و اشتغال در مسائل فرهنگی نیز وارد شود.
وی افزود: جشنواره غذا در سه بخش آش، غذا و انواع نان برگزار شد؛ داوری در این جشنواره با معیارهایی همچون طعم و مزه غذا، رعايت بهداشت فردي و محيطی در طبخ غذا، نحوه انجام تزئينات، به كارگيري نوع مواد اوليه در حفظ ارزش غذايي محصول، رعايت اصالت غذايي (زادبوم) غذاي طبخ شده، ميزان استفاده از اطلاعات موثق و بهروز در طبخ غذا، نوع پوشش آشپز و ميزان تسلط به ارائه مطالب و نحوه آمادهسازي محصول سنجیده شد.
وی گفت: برهمین اساس خانمها اسیه باغبان، اکرم غدیریمقدم، آدینهزاده مقامهای اول تا سوم را به دست آوردند. همچنین مریم عقیقی مقام برتر پخت نان را کسب کرد و تکتم ابراهیمزاده جایزه ویژه هیات داوران را به خود اختصاص داد.