پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دوارزن خبرداد: شناسایی ۲ صخره مرجانی از نوع فسیل شده در بخش ششتمد سبزوار شنبه 4 اسفند 1397 ساعت 13:31
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دداورزن گفت: تعداد ۲ صخره مرجانی از نوع فسیل شده در بخش ششتمد سبزوار شناسایی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی محمد عبداله زاده ثانی با اعلام این خبر افزود: دو تپه صخره ای مرجانی فسیل در بازدید و بررسی میدانی که به همراه  محمدعلی زنگنه اسدی عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری و خانم  سلکی دانشجوی دکتری زمین ریخت شناسی این دانشگاه شناسایی شد.
وی با بیان این که دکتر محمدعلی زنگنه اسدی قدمت حدودی این تپه را مربوط به دوران سوم زمین شناسی اعلام کرده است، اظهار کرد: فرضیه گودال چاله بودن سبزوار با وجود شناسایی شدن فسیلهای بخش ششتمد که رساله مقطع  دکتری خانم سلکی است  با شناسایی این صخره های مرجانی قوت گرفت.
عبداله زاده ثانی  باستان شناس و مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داورزن  گفت : پیش از این در بررسی شناسایی باستان شناسی سال ۱۳۷۵ بخش ششتمد سبزوار  به تعدادی از صخرهای آهکی برخورد کرده بودم.
وی یادآور شد: دلایل  حرکت فرهنگی و نابودی روستاها تحت تاثیر عواملی مانند اقلیم، دین، مذهب، اقتصاد، نظامیگری و ... می تواند باشد.
وی با بیان این که از لحاظ اقلیم متاثر از مطالعات بادرفت اهمیت زیادی دارد، اظهارکرد: با مرور حدود ۴۹۰ روستای سبزوار بزرگ به این نتیجه می رسیم که ما ۱۲۰۰ اثر تاریخی شامل تپه، محوطه و بنا در سبزوار بزرگ داریم که حدود ۴۴  اثر مربوط به پیش از تاریخ و مابقی دوران تاریخی و اسلامی است و عمده دلایل  کمبود منابع آب در دوران پیش از تاریخ است  که در ان دوران قنات یا کاریز وجود نداشته و از آبهای سطح الارضی استفاده می کرده اند و به دلیل خشک شدن منابع مجبور به مهاجرت می شدند.
وی ادامه داد: ابتدا سکونت در مناطق کوهستانی در غار یا پناهگاه صخره ای سپس استقرار در کوهپایه ها و بعد دشت بوده است، بررسی سیر حرکت فرهنگی نشان دهنده بازگشت ساکنان دشت ها در پایان عصر برنز و ورود به عصر آهن  از مناطق دشت به طرف کوهپایه است ولی در دوران اسلامی استقرارهای بیشتر در دشت صورت گرفته است تادر کوهستان و کوه پایه .
وی اصریح کرد: از دلایل عمده این مهاجرت  کمبود آب است و باد رفت ها که تعییرات زیست محیطی  شهرها و روستاهای اولیه در  زیر تلی از خاک دفن کرده است. 
عبداله زاده ثانی باستان شناس پیش از تاریخ گفت: بررسی سیستماتیک امروز
پژوهش میدانی در جهت شناسایی و شناساندن تاثیر اقلیم در جابجایی فرهنگ ها و مهاجرت با رویکرد به باستان شناسی و زمین ریخت شناسی صورت گرفته است.


منبع:   تعداد بازدید : 297 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051