پیمایش صفحه کلید
  مسدود کردن انیمیشن ها
کنتراست رنگ

بدون رنگ

روشن

معکوس
اندازه متن

افزایش سایز

کاهش سایز

متن قابل خواندن
برجسته کردن مطالب

عناوین

تصاویر
بزرگنمایی

مکان نمای سفید

مکان نمای مشکی

بزرگنمایی
Logo
اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان رضوی
اخبار کاشی ماندگار سر در منزل استاد آجر تراش در نیشابور نصب شد پنجشنبه 13 دی 1397 ساعت 12:17
با حضور معاون استاندار و فرماندار نیشابور، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، برخی از اعضای شورای شهر، مسئولان و مردم نیشابور کاشی ماندگار بر سر درب منزل استاد محمد قاسم اخوی یان آجر تراش پیشکسوت مرمت بناهای تاریخی و معماری سنتی نصب شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فر در حاشیه مراسم نصب کاشی ماندگار استاد اخوی یان گفت: استاد اخوی یان بیش از نیم قرن در زمینه هنر آجر تراشی و مرمت بناهای تاریخی فعالیت داشته است.
وی ادامه داد: استاد اخوی یان چندین دهه به مرمت بناهای تاریخی همت گماشته و اثار ارزشمندی در زمینه آجر تراشی به یادگار گذاشته است.
وی ادامه داد: این پیشکسوت مرمت بناهای تاریخی و معماری سنتی خراسان رضوی درای سبکی مخصوص در آجر تراشی و تزئینات معماری سنتی است که به عنوان میراث فرهنگی در فهرست ملی به ثبت رسیده است.
سید محمد میرقاسم اخوی یان در سال ۱۳۰۵ در خانه کوچک در کوچه تکیه ابوالفضل پشت مسجد جامع نیشابور به دنیا آمد پدرش ذبیح‌الله و مادرش حواسلطان بود در دوران کودکی به مکتب رفت و در مدت دو سال قران را کاملا یاد گرفت و سواد خواندن نوشتن آموخت ، در آن زمان مدرسه نبود و درس خواندن در حد سواد قرآنی بود و اگر بیشتر از این خواستن یاد ایران باید پای کرسی داستان رستم و سهراب لیلی و مجنون غیره که در منازل یا قهوه خانه ها تشکیل می شد می نشست.
اولین تجربه کاری در سن ۸ سالگی بود زمانی که خانه شان را می ساختند جلو دست استاد بنان با بازیگوشی آجر می‌برد و تشویق می‌شد آن زمان روی آجرها صاف نبود و گاهی اوقات آجر را داخل آب می گذاشت و آبساب می‌کرد تا صاف شود این کار مورد توجه چند بنای محل قرار گرفت. در آن زمان بازی بچه بیشتر با خاک و گل سر و کار داشت، بچه های گل بازی می‌کرد محمد قاسم در این دوران به جزء آشنایی با مواد و مصالح آجر و که با صنایع دستی مان مانند فرت بافی، کلاه مالی، حلب سازی و آهنگری هم آشنا شد، بعد از مدتی استاد نورالله صحت یکی از معماران خوب آن زمان که متوجه علاقه او به خاک و گل  و آجر شده بود به پدرش پیشنهاد داد به محمد قاسم اجازه بدهد به او در کار بنایی کمک کند اولین کاری که محمد قاسم با استاد صحت انجام داد نیمه و چارک کردن آجر هایی بود که باید دور یک پنجره کار می شد.

منبع:   تعداد بازدید : 2096 نوشته شده توسط: کاربر روابط عمومی علینژاد

کلمات کلیدی: 
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها
گزارش تصویری
آدرس سازمان : مشهد - بلوار شهید صادقی بین صادقی 23 و 25 - اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی
تلفن تماس : 37263310 - 051 دورنگار : 37258553 - 051